SPANIA - Valencia

  Barcelona a fost un fel de esec pentru noi toti, dar hai sa mergem mai departe! Dimineata urmatoare reusim sa ne incadram in timp cu toate: merg la cumparaturi, Aron face ora de sax prin internet profitand de wi-fi ul locului de dormit, Petra face teme, descarcam apele negre si gri, umplem rezervorul de apa si plecam la 11:30, cu o jumatate de ora inainte de a fi penalizati.
  Alegem un drum secundar si ne indreptam spre o zona mai salbatica a coastei catalane, aflata de fapt mai aproape de Valencia, noua noastra destinatie. Drumul si localitatile traversate sunt pustii asa ca ne bucuram de locuri chiar daca suntem in decembrie.




  Ajunsi la locul cu pricina observam cu placere ca mai sunt si alte campere, majoritatea nemti, dar care au ocupat locurile mai bune. Ne parcam, apoi ne mutam, sperand sa nu deranjam vecinii mai apropiati.



  Avem inca toata dupa masa la dispozitie sa exploram vecinatatile, sa adunam lemne de foc si sa ne jucam cu stropii sarati suflati de vant.




  Temperaturile ne permit sa scoatem pentru prima data scaunele si masa asa ca ne bucuram de priveliste.


  Cu ajutorul Skype- ului reusim sa comunicam cu lumea chiar si din locuri atat de izolate...


  Cu lemnele adunate spre seara facem un foc mic intr-o vatra mai veche. Prajim cremvusti, carnati si mashmellows.





  Dupa prima noapte in care ne-a fost cald (mai avem inca plapuma), deschidem si parasolarul caci soarele arde de-a binelea.



  Facem un pic de scoala, dupa care ne mutam la vreo 40 de km mai spre sud, pe o plaja cu pietris , intr-o zona izolata. Bineanteles ca si aici sunt cativa overlanders, fapt care ne face placere dealtfel.









Spre seara facem foc, dar suntem mevoiti sa-l stingem caci vantul se inaspreste si riscam sa dam foc la vegetatie. 


 Dupa o noapte cu vant puternic, ne trezim de dimineata sa facem cei 130 de km pana in campingul de langa Valencia. Am optat pentru varianta asta deoarece primaria din oras a emanat un ordin de restrictie de stationare pe mai mult de 24 de ore pentru campere. Pe langa asta stiam ca in zona asta au fost foarte multe furturi ...



 Ne mai si ajutam...pana unul consulta ghidul, celalalt conduce...

  Trecem printre portocali...
  Din camping pana in zona moderna construita langa port facem doar o jumate de ora cu metroul.   Apoi o lunga plimbare ne duce la " Oceanografic"- destinatia noastra de azi. Biletele ne dau bugetul peste cap, dar speram ca merita... 
  








  Mergem direct la delfinariu unde sta sa inceapa un mic spectacol ce-i fascineaza pe copii.









  Luam pe rand diferitele sectiuni: Mediterana, pesti oceanici, tropicali, fauna arctica. Impresionant!











 Dupa o luunga plimbare si o oprire intr-un parc de joaca, ne intoarcem la camping pe intuneric. Facem un dus, cina iar dupa un film mergem repede la culcare caci maine avem etapa cea mai lunga de pana acum...peste 450km!


 

Comentarii

  1. Le vostre foto e le vostre esperienze mi fanno venire un forte desiderio di volare via e venirvi a trovare.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu