O PLECARE ESUATA

  Da! Asta se intampla cand esti (prea) bine primit! Duminica dupa-masa am ajuns la Milano la o vara pe care nu o vazusem de ceva vreme...Povestile profunde, jocul copiilor, masa si o scurta vizita la o expozitie de trenulete ne-au furat dupamasa astfel ca am mers la nana destul de tarziu.
  


    Azi dimineata ploaia care ne-a insotit ieri toata ziua a incetat in sfarsit, astfel ca am mers in centrul orasului sa vedem Domul. Schimbam doua metrouri , iar cand iesim din subteran...catedrala asta fantastica ni se dezvaluie in toata splendoarea ei. Extra, suntem si norocosi, caci schelele ce acopereau fatada pana cu putin timp in urma au fost demontate, reveland astfel albul marmurii nou restaurate.
   Constructia catedralei  a inceput in 1386 si a durat sase secole. E cea mai mare din Italia si a treia din Europa. Pietrele astea i-au vazut pe Leonardo, Bramante, Bonaparte, Mark Twain si Oscar Wilde.






    Facem o tura inauntru minunadu-ne de sculpturile ce o orneaza...






Urcusul pana pe acoperis ne-a luat ceva vreme mai ales ca numarul vizitatorilor a crescut brusc.






 Facem o scurta plimbare si prin "la Galleria"- unul din primele shopping mall- uri din Europa. Nu ne simtim in elementul nostru asa ca le parasim repede... Cata risipa, ce decadenta!


   Facem bagajele, mergem la o benzinarie vrand sa plecam spre Torino...dar sedusi de ospitalitate  ne lasam convinsi sa mai ramanem o zi... Sara, Eni, Ati , multumim! Sunteti minunati!
  

Comentarii

  1. Che bello potervi seguire nel vostro viaggio, così ci sembra un po' di viaggiare anche noi e vedervi sorridenti ci fa stare più tranquilli e felici per voi! Un abbraccio e a presto!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Grazie! Sicuramente le vostre belle parole di incoraggiamento sono importanti. Grazie!

      Ștergere
  2. o sa ne lipsiti foarte mult va pup si va iubesc sa aveti grija de voi😘😘

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu