SPANIA CENTRALA

  Plecam de dimineata spre noua noastra destinatie: Talavera della Reina unde ne asteapta rude  vazute ultima data cu mult timp in urma.
  Autostrada urca spre centrul tarii serpuind printre dealuri. Traficul este extrem de redus, distantele sunt mari , iar localitatile nici macar nu le vedem. Trecem pe langa aflorimente de roci sedimentare rosii, tipice mesetei spaniole. Vegetatia e aproape absenta, fiind reprezentata de campuri cultivate inca verzi si multi, foarte multi maslini. Ne apropiem de capitala si constatam cu ingrijorare ca rezervorul de motorina e aproape gol, astfel ca la iesirea spre Toledo suntem deja in rezerva.   Continuam spre oras si dam de o benzinarie...mai aveam doar vreo 8-9 litri de motorina!
  Ajungem la Talavera tarziu dupa masa. Ne intalnim in parcarea unui centru comercial atat de entuziasmati ca ne dam seama ca ...camperul e inchis , cu ambele perechi de chei inauntru! Fac o tura sa vad daca nu avem vreun geam deschis...nimic! Urc si pe acoperis unde gasesc salvarea caci hubloul central e fixat cu patru suruburi care pot fi desfiletate din exterior. Zis si facut: Geta gaseste o surubelnita prin masina cu care desfac cele patru suruburi si o cobor pe Petra sa deschida camperul...in zece minute problema s-a rezolvat lasandu-ne in dilema...daca noi am reusit sa intram asa usor de pe acoperis, inseamna ca si altii ar putea sa o faca...
  Parcam camperul in fata cazarmii pompierilor abandonandu-l pentru urmatoarele trei zile in care devenim oaspeti tratati regeste. Incercam sa ne adaptam ritmurilor iberice de trezire si culcare, fara prea mare convingere...noua ne plac rasariturile si plimbarile in racoarea diminetii.
  Povestim despre vietile noastre actuale, despre amintiri si proiecte...ne simtim bine impreuna astfel ca trei zile zboara cu cina de Craciun, vizita la un alt var al lui Ilus, plimbari in oras si nenumarate goliri ale masinii de spalat...



  Dupa o luna fara televizor, ai nostri se inchid in camera lui David absorbind tot ce vine din ecran trecand peste barierele lingvistice. Comunicarea intre ei e plurilingua: un pic in romana, italiana, spaniola si engleza spre hazul nostru al adultilor.




  Geta, Sorin, David, Andrei va multumim ca ne-ati deschis usa casei si inimile, multumim ca ne-ati oferit o minivacanta in vacanta, a fost extraordinar!
  Plecam nostalgici dupa frumoasele momente petrecute impreuna si ne indreptam spre o mica localitate aflata foarte aproape de Madrid, unde vizitam o alta verisoara pe care nu o vazusem demult. Ospitalitatea desavarsita, joaca copiilor cu cainele si pisica si povestile nesfarsite ne fac sa ne simtim norocosi. Stim ca trebuie sa plecam caci am vrea sa ajungem la mare cel tarziu in ziua de revelion, asa ca plecam cu inima indurerata. Melinda, Marta, Izabella, Bela , multumim!


 Plecam dupa ce umplem toate recipientele si rezervoarele cu apa proaspata. Ne indreptam spre Toledo, unde ajungem dupa o ora de condus printre nesfarsitele plantatii de maslini.



  Toledo ne surprinde cu stradutele abrupte si intortochiate, dar si cu numarul mare al turistilor.












   La locul in care am decis sa dormim ajungem inainte de apusul soarelui. E un varf de deal mirific pe care se afla trei mori de vant restaurate recent.







  Noapte buna!

Comentarii