Italia - Romania, dus - intors

Dupa masa tarziu, plecam spre Romania, alegand traseul ce traverseaza Slovenia. Urmam autostrada oprind o singura data, inainte de Trieste, ca sa cumparam vigneta online pentru tara vecina, apoi o calcam din nou. Traversam tara rapid, iesind din autostrada in apropierea granitei cu Ungaria. Pe timp de noapte, facand strazi inguste si intortocheate, gasim in sfarsit locul ales pentru dormit. E o parcare situata pe varful unui deal, intr-o zona viticola, in imediata apropiere a unui modern turn de observatie din varful caruia- dupa indicatiile panourilor informative- se vad trei tari: Slovenia, Croatia si Ungaria.

Noaptea lnistita, dar un pic cam calda trece repede, apoi plecam din nou fara sa avem timp sa asteptam deschiderea turnului. Ramane sa urcam data urmatoare!

Structura imi aminteste de un vechi joc din copilarie ce se numea "Marocco" in care, un manunchi de cateva zeci de bastonase de diferite culori erau lasate sa cada in dezordine. Scopul jocului era sa se scoata pe rand, cat mai multe bastonase din manunchi, fara a le misca pe celelalte. Unica diferenta e ca "bastonasele" ce invaluie turnul de langa noi, au cateva zeci de metri lungime...


 Vi-l mai amintiti?

 Dimineata devreme, dupa ce luam noua vigneta plecam spre Budapesta, iar apoi spre sud, spre Nadlac. Noua autostrada ne permite sa rulam repede , fara sa ne obosim prea tare, ajungand la Turda undeva pe la inceputul dupa amiezii. Incepem pregatirile...maine avem nunta!

...la patru ace!

 Ceremonia, condusa magistral de un prieten preot al mirilor ne emotioneaza profund...incercam sa-l sustinem cum putem pe foarte emotionatul Lucian!

 Superbilor, La multi, multi ani! 

Alina, Luci, multumim!

 

 La doar cateva zile, avem parte de o invitatie speciala din partea unui prieten special. Aron nu sta prea mult pe ganduri, accepta si el rapid propunerea de a iesi in natura, insotindu-ma la munte. Din pacate doar in doi vom imparti emotiile unei zile ce avea sa devina una din cele mai intense din vara aceasta...

 Suntem aproape de Rimetea, inconjurati de familii si multi copii ce-au decis sa traiasca dupa alte valori: prietenia, iubirea de natura si solidele valori promovate ne incurajeaza sa credem (si) in tara asta!


O scurta expeditie prin apropiere ne permite sa (re)descoperim zona asta atat de superba!

Flora, fauna si ambientul sunt atent examinate sub indrumarea extraordinarului Alin.

La intoarcere, o masa copioasa ne asteapta...

Locul asta e un mic paradis cu infinite posibilitati de aventura!




 

 Lemnele de foc le aducem de departe...

 

 Ramanem la taclale pana tarziu dupa miezul noptii, intorcandu-ne acasa obositi dar incarcati cu energie pozitiva!

 Nu-i loc de prea multa odihna, azi se merge la Sovata!

 

 O scurta halta sa ne potolim pofta de Kurtosi. Din aia adevarati!

 

 Lacul Ursu, intr-o duminica de vara e chiar aglomerat, dar asta nu ne descurajeaza  sa facem o baie de pomina!




Avem si un sarbatorit...

Oare care-i varsta corecta?

A zecea zi in Romania e si cea a plecarii...pana in Piemonte avem cale lunga de facut!

O mica deviere spre inima apusenilor ne duce la Brad, sa vedem un muzeu legat de marea noastra pasiune...goldpanningul.


Ustensile de odinioara se odihnesc in apropierea intrarii.


Apoi, brusc, intram in salile ce adapostesc minunatele exponate.











Suntem fermecati, iar imaginatia incepe sa zburde...

Pana la sfarsitul zilei reusim sa ajungem in celalalt capat al Ungariei. Decretam o halta de doua nopti in cocheta localitate Zalakaros, unde le promisesem copiilor ca vom merge la bai termale.

Pana la sfarsitul zilei, le vor incerca (aproape) pe toate!


 Austria cea muntoasa ne ofera o varianta de drum labirintica, dar mai scurta, pe care o alegem cu placere.



...la hodina.

Coborasurile indelungate ne-au incalzit franele...re racim cum putem.



O ultima halta inainte de a intra in Italia...un parc de joaca noua binecunoscut, aflat langa superba pista ciclabila din Val Pusteria.









Dormim spre capatul vaii, nu departe de Bressanone, intr-o enorma parcare, in compania unei alte duzini de vehicule.

Erickson- o adevarata institutie pe care o vizitam ori de cate ori putem...



In drum spre campingul nostru de suflet oprim la Milano, apoi ne mutam spre vest, spre Piemonte. Kiziah, Zohaib si Amhar ne primesc in casa noua cu bratele deschise! Multumim!

O mica si linistita parcare pentru campere undeva la nord de Torino ne e refugiu pentru o intreaga zi in care incercam sa-l curatam pe Hope.Scoatem din haine, aranjam carti. Ordonam. Suntem gata pentru noul capitol!
















Comentarii