Din Hamburg pana in Italia

 

 Da! Daca recunoasteti locul, suntem din nou la Hamburg, la Miniatur Wunderland. Il mai vizitaseram o data, in urma cu doi ani, pe la inceputul calatoriei noastre.

Nerabdatori, intram sa descoperim noutatile. Dupa o scurta balbaiala, incepem cu un sector nou in care nu mai fusesem in trecut. E dedicat Braziliei.

 

 Detaliile sunt incredibile!

 

 Rio...

 

Ne pierdem apoi prin multitudinea locurilor si lumilor recreate cu atata fidelitate....







Germania sau Elvetia?



Roma.







Nu ne mai tine nimic aici in nord, iar perspectiva de a ne trezi maine, in zi de luni, in plina forfota de nceput de saptamana, ne face sa ne mutam in periferia orasului, unde dormim intr-o parcare linistita, pe marginea drumului.

In mare viteza, ne deplasam spre Sinsheim, o mica localitate din sudul Germaniei, acolo unde un enorm muzeu cu variate mijloace de transport ne atrage de mult, mult timp.

 

  

Mai multe avioane suspendate par sa decoleze la unison...

 

 Ni se sugereaza sa le vizitam inainte sa se incalzeasca prea mult sub soarele puternic.

 

 

 

 

 

 

 

 Mandria muzeului...un Concorde si un Tupolev.

Concorde.


Trei hangare uriase sunt ticsite de masini de toate tipurile, de la cele militare, utilizate in al doilea razboi mondial si pana la avioane civile, locomotive, autoturisme, motociclete, camioane si utilaje ; un adevarat paradis pentru amatori.














Vechi si nou se amesteca armonios.















Prietenii nostri Ralf und Maren ne imbie cu o intalnire, asa ca nu stam pe ganduri...



Povestim pana tarziu, dormind apoi linistiti in varful unui deal izolat.

Suntem aproape de Austria, e duminica, iar azi am vrea sa ajungem in Italia. Drumul e lung, dar totusi hotaram la unison sa facem o deviere spre Liechtenstein.

Din pacate, din cauza unei competitii ciclistice, nu suntem lasati sa intram in Vaduz, iar planul de a vizita capitala se evapora rapid. Ba mai mult, nu ne putem intoarce nici spre Austria, pe drumul pe care am venit, fiind dirijati spre Elvetia, cosmarul camperistilor prea incarcati...ca noi.

Drumul cel mai scurt spre Italia e pe-aici prin Elvetia, iar noi hotaram sa riscam. E duminica dupamasa asa ca speram sa nu intalnim prea multe masini de politie...



O scurta oprire la lacul Davos sa ne racorim un pic.




O enorma ciocolata de-a locului ne indulceste ultima zi de vacanta.

Trecem un pas montan,



cu multi rhododendri si peisaje superbe.

 

 Coboram in sfarsit spre Italia inalta.

 

 

O ultima proba de trecut...undeva in Alto Adige.

 Rupti de oboseala, gasim cu greu o parcare langa lacul Santa Giustina, incercand sa adormim in ritmurile zgomotoase de RAP ale concertului organizat in apropiere...

 

Comentarii